GRATIS VIDEO

Hoe stimuleer je tijdens de wintermaanden de doorbloeding in en naar de hoeven van je paard?

Ontdek in deze video hoe je heel eenvoudig de doorbloeding (bloedsomloop) in en naar de hoeven van jouw paard kunt stimuleren.

Op dit moment is het koud buiten, het vriest en er ligt sneeuw. De benen en hoeven van jouw paard voelen daardoor vaak koud aan.  Extra reden om de bloedsomloop naar de hoeven te stimuleren.

Het stimuleren van de bloedsomloop is belangrijk omdat:

* Je paard winterbevangen kan raken als er niet voldoende doorbloeding in de benen en hoeven is

* Je paard blijft warm als de doorbloeding goed is en gestimuleerd wordt

* Paarden die in de wintermaanden niet of minder in de wei lopen, bewegen minder gedurende de dag. Hierdoor vindt er een verminderde doorbloeding plaats

* Door de kou vernauwen de bloedvaten in de hoeven en dat is nadelig voor de bloedsomloop

* Een goede bloedsomloop super belangrijk is voor de gezondheid van de hoeven van je paard en daarmee de algehele gezondheid van je paard

* De benen en hoeven van een paard met een verminderde bloedsomloop zullen koud aanvoelen en zijn daardoor vatbaarder voor blessures

* Het stimuleren van de bloedsomloop in de hoeven is belangrijk omdat bij een verminderd hoefmechanisme de cellen in de hoef en het onderbeen te weinig zuurstof en voedingsstoffen zullen ontvangen waardoor afvalstoffen onvoldoende afgevoerd kunnen worden (en er hoefzweren en hoefbevangenheid kan ontstaan)

* Door bevroren, harde ondergrond in de winter zijn er paarden die minder bewegen in de wei omdat ze het onaangenaam vinden om op de harde, vaak hobbelige ondergrond te lopen. Zeker paarden met bv. artrose. Hierdoor vindt er een verminderde bloedsomloop plaats en is het fijn om je paard hierbij te helpen.

Video:

In de video hieronder laat ik je een oefening zien waarmee je de bloedsomloop naar de hoeven kunt stimuleren. Het is een eenvoudige oefening en voor elk paard uitermate geschikt (je paard zal zelfs heel erg blij met je zijn).

Zorg altijd voor voldoende ruimte als je de oefening gaat doen en zorg ook voor een veilige positie en afstand en maak eerst contact met je paard. Je bent tijdens de oefening bezig met de benen van het paard. Neem daardoor altijd even de tijd ervoor en oefen in alle rust zodat je paard eraan kan wennen. De oefening in de video pas je toe op alle 4 de benen van je paard. Je begint met wrijven over de kroonrand met je duim (en vingers) en gaat daarna verder met het maken van cirkeltjes op de kroonrand. Daarna kun je de wrijfoefening weer toepassen voor een extra bloedsomloopstimulatie.

Er zijn paarden die in het begin hun benen optillen. Ze kunnen de oefening associeren met het uitkrabben van hun hoeven en zijn het niet gewend. Dit is helemaal niet erg. Neem rustig de tijd.

Meer info:

Vind je het ook heel erg leuk om op deze manier met je paard bezig te zijn? Hunker je naar meer oefeningen en wil je graag zelf meer voor je paard zijn/haar gezondheid betekenen en zelf bij kunnen dragen aan een gelukkig en happy paard dat beter in zijn vel zit? Ik geef regelmatig massagecursussen waarin ik je nog meer oefeningen leer waarbij je o.a. de bloedsomloop in het hele lichaam van je paard leert stimuleren, je leert oefeningen die de afvoer van afvalstoffen stimuleert, de rug, hals en achterhand van je paard leert los te maken en nog veel meer. Deze cursus geef ik bij jou op stal en het is al vanaf 4 personen mogelijk om hieraan deel te nemen. Nieuwsgierig? Stuur dan een mailtje naar: info@paardenzorg.com of vul het contact formulier in (je vind het formulier op deze site).

Heel veel plezier en succes met oefenen.

Liefs, Caroline

Waarvoor kun je bij mij terecht?

 • Behandeling van stress en gedragsproblemen bij het paard
 • Diverse olie therapiën
 • Behandeling van lichamelijke en psychische trauma's
 • Coaching en advies
 • Workshops voor jong en oud

Waarom mij inschakelen?

 • Meer dan 1.000 klanten
 • Diverse vakopleidingen gevolgd
 • Gericht op duurzame samenwerking
 • Prettig in de omgang
 • Gespecialiseerd in lichamelijke en psychische trauma's
 • Gebruik van etherische oliën
 • Gebruik van zachte manipulaties
 • Aanpak van dieperliggende oorzaken
© 2010 - 2019 Paardenzorg.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel